fbpx
0771 227 082contact@clinicavedis.roLuni: 10:00-19:00; Marți - Vineri 8:00 - 19:00; Sâmbătă și Duminică - închisStr. B.P. Hașdeu, nr. 7-9, Cluj-Napoca

Fund de ochi – CSO Camera – Observatorul părții întunecate a ochiului

februarie 19, 2019 by administratorCPclinica
CSO-Cobra.png
Timp de citire: 2 minute

Ce este aparatul oftalmologic CSO Cobra HD (fund de ochi)?

Aparatul oftalmologic Cobra este o cameră digitală, care combină toate funcțiile necesare pentru screeningul rapid al părții posterioare a ochiului, fără să mai fie necesară dilatarea pupilelor, la un control preliminar. Prin vizualizarea părții posterioare a ochiului (fund de ochi) putem depista unele patologii specifice care nu dor dar pot duce la orbire:

  • Glaucom – este provocat de o tensiune intraoculară crescută care nu generează simptome dar actionează asupra nervului optic prin distrugerea progresivă a fibrelor sale, ele nefiind regenerabile. Cel mai adesea apare la persoane cu vârsta peste 55 de ani dar și la persoanele cu antecedente de glaucom în familie.
  • Degenerescența maculară legată de vârstă (DMLV) – deteriorează macula, parte a retinei care ne oferă o vedere clară, în mod special atunci când citim sau conducem autovehiculul. Primele semne ale bolii apar când ne este este afectată vederea centrală și pot să apară pete negre sau distorsiuni. Factorii preponderenți ai apariției bolii sunt vârsta de peste 55 de ani, fumat și diabet.
  • Retinopatia diabetică – reprezintă una dintre cele mai frecvente dar și mai severe complicații ale diabetului zaharat. Retinopatia diabetică este strâns legată de valoarea hiperglicemiei, durata diabetului și hipertensiunea arterială. Aceștia sunt factori de risc principali, hiperlipidemia și sarcina sunt factori de risc secundari. După 5 ani de diabet 10% din pacienți au retinopatie, după 20 de ani peste 30% din diabetici au retinopatie. Pacienții cu albuminurie peste 300mg/ml au o incidență de 50% a retinopatiei diabetice.
  • Edem macular – este o consecință a retinopatiei diabetice și apare la 75 % din pacienții cu retinopatie diabetică severă
  • Dezlipire de retină – este considerată o urgență oftalmologică, iar cea mai frecventă cauză este prezența unei rupturi retiniene care permite lichidului din interiorul ochiului să patrundă între straturile retinei și să le exfolieze. Simptomele care apar sunt: pete negre, anomalii de câmp vizual, scăderea acuitații vizuale. Factorii de risc cei mai frecvenți sunt traumatism al ochiului, miopie, chirurgie, afakie (lipsa cristalinului).

 

Nume și prenume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Subiect

Mesaj

Te rog dovedește că ești om selectând avionul.

administratorCPclinica

Timp de citire: 2 minute
Logo no background e1624456623623Contact


Sună-ne

0771 227 082


Vizitează-ne

Str. B.P. Hasdeu, nr. 7-9,
Cluj-Napoca,
Luni: 10:00-19:00; Marți – Vineri 8:00 – 19:00;
Sâmbătă și Duminică – Închis


Email

contact@clinicavedis.roAbonează-te


Abonează-te la Newsletter-ul nostru pentru a primi informații despre cele mai noi servicii medicale oferite sau despre campanii de susținere a sănătății pacienților noștri!
Rețele sociale


FacebookInstagram
review google


Copyright © Clinica Vedis 2021Copyright © Clinica Vedis 2021