fbpx
0771 227 082contact@clinicavedis.roLuni: 10:00-19:00; Marți - Vineri 8:00 - 19:00; Sâmbătă și Duminică - închisStr. B.P. Hașdeu, nr. 7-9, Cluj-Napoca

9 sfaturi pentru întreținerea corectă a ochelarilor de vedere și de soare

iulie 12, 2019 by Paul Opris
1-1-1200x578.png
Timp de citire: 2 minute

Toți purtătorii de ochelari își doresc o vedere perfectă și de cele mai multe ori fac mari eforturi pentru acest lucru. Însă apar unele situații în care nu au la îndemână accesoriile recomandate (laveta din microfibră și soluții pentru întreținerea ochelariilor) și apelează la improvizații când trebuie să își șteargă ochelarii:  șervețele de masă, hârtie igienică, mâneca, esarfa, etc. Chiar dacă este o soluție de compromis, nu e recomandat, deoarece se pot deteriora chiar și lentilele rezistente la zgârieturi.

Specialiștii noștri din optică vă oferă câteva sfaturi de întreținere corectă a ochelarilor: ce nu este recomandat să faceți în anumite situații și cum puteți curăța eficient lentilele?

 1. Ștergeți ochelarii cu soluții care nu conțin alcool, deaorece acesta degradează și mătuiește lentilele.
 2. Pentru a evita deformarea ramei, nu purtați ochelarii pe cap. Tot în acest context există riscul să zgâriați lentilele de la firul de păr, mai ales dacă conține fixativ sau gel.
 3. Din cauza temperaturilor din mașină care pot să treacă de 70°C pe timpul verii, dacă aceasta este parcată la soare, riscați ca lentilele să se exfolieze și să iși piardă proprietatea antireflex. De aceea nu lăsați ochelarii pe bord, chiar dacă sunt ținuți în toc.
 4. Deplasările la mare nu pot să vă aducă decât bucurie, însă nu și pentru ochelari. Nu intrați cu ei în mare doarece apa sărată deteriorează materialele și lentilele. De asemenea nu țineți ochelarii pe față atunci când folosiți spray de protecție solară.
 5. Manevrați ochelarii cu două mâini trăgând din față, evitând astfel deformarea balamalelor și brațelor acestora.
 6. Nu încercați să faceți ajustări ale ochelarilor acasă. Apelați la profesioniștii din domeniul optometriei.
 7. Pentru curățarea ochelarilor utilizați doar lavete din microfibră de la producătorii de lentile. Laveta tip “piele căprioară” este recomandată pentru lentilele minerale (sticlă).

Cum puteți curăța lentilele rapid și eficient în doar două etape:

 • pulverizați soluția de întreținere pe ambele fețe ale lentilelor
 • ștergeți ușor ambele părți ale lentilelor cu laveta din microfibră până când îndepărtați de tot soluția.
 1. Ochelarii nu se așează cu lentilele în jos pe suprafețe dure, abrazive care pot zgâria lentilele.
 2. Păstrați întotdeauna ochelarii doar în tocul original, cel pe care l-ați primit împreună cu ochelarii. Orice alt toc poate să țină rama în tensiune, iar în timp se poate deforma sau ceda. Tot din aceleași motive nu purtați ochelarii în buzunar fără toc și nici legați cu șnur la gât.

 

Dacă doriți un consult optometric gratuit la unul din optometriștii din clinica Vedis sau optica Vedis, accesați pagina de programări optometrice 

Paul Opris

Timp de citire: 2 minute
Logo no background e1624456623623Contact


Sună-ne

0771 227 082


Vizitează-ne

Str. B.P. Hasdeu, nr. 7-9,
Cluj-Napoca,
Luni: 10:00-19:00; Marți – Vineri 8:00 – 19:00;
Sâmbătă și Duminică – Închis


Email

contact@clinicavedis.roAbonează-te


Abonează-te la Newsletter-ul nostru pentru a primi informații despre cele mai noi servicii medicale oferite sau despre campanii de susținere a sănătății pacienților noștri!
Rețele sociale


FacebookInstagram
review google


Copyright © Clinica Vedis 2021Copyright © Clinica Vedis 2021