fbpx
0771 227 082contact@clinicavedis.roLuni: 10:00-19:00; Marți - Vineri 8:00 - 19:00; Sâmbătă și Duminică - închisStr. B.P. Hașdeu, nr. 7-9, Cluj-Napoca
Servicii

Investigații


Vedis 95 e1612965039280
Vedis 106 e1612965508488
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Tomografie în coerență optică OCT (Optical Coherence Tomography)

Este o investigație imagistică non-invazivă care folosește o lumină de intensitate joasă, aproape de infraroșu. Atunci când lumina este direcționată către ochiul pacientului, o parte redusă este reflectată și procesată de aparatul medical, reușind astfel să realizeze o imagine prin care se observă grosimea fiecărui strat distinctiv al retinei. Aceste măsurători permit medicului specialist să identifice o serie de patologii ale retinei, și să urmarească în timp evoluția bolii, precum și răspunsul la tratament.

Procedura durează sub un minut și nu intră în contact direct cu ochiul pacientului.

  • Tomografie în coerență optică (OCT) pentru nervul optic, glaucom – 100 lei ambii ochi
  • Tomografie în coerență optică (OCT) pentru maculă, degenerescență maculară – 200 lei ambii ochi

Angiografie OCT

Este o procedură non-invazivă care vizualizează vascularizația retinei și durează câteva secunde. Prin această investigație medicul specialist observă anomalii de circulație a sângelui în boli cum ar fi: retinopatie diabetică, tromboze venoase retiniene, anomalii vasculare congenitale și degenerescența maculară legată de vârstă.

  • Angiografie AngioOCT – 200 lei ambii ochi

Ecografie oculară

Este o investigație non-invazivă la care specialistul oftalmolog recurge atunci când examinarea părții exterioare a globului ocular este dificilă din punct de vedere oftalmoscopic. Dificultatea apare din cauza unor patologii cum ar fi hemoragia in vitros sau cataractă. Ecografia oculară se utilizează în diagnosticarea unor boli oculare, cum ar fi: retinoblastom, tumori de coroidă, dezlipire de retină, hemoragie in vitros sau suspiciunea unui corp străin intraocular.

  • Ecografie oculară – 100 lei ambii ochi

Retinofotografie

Este o investigație a fundului de ochi prin care se pot observa rețeaua vasculară retiniană, nervul optic, structura coroidei sau starea fibrelor optice şi a zonei foveolare.

  • Retinofotografie – 50 lei ambii ochi

Pahimetrie corneeană

Este un examen oftalmologic prin care se măsoară grosimea membranei oculare, numită cornee. Această măsuratoare este determinantă în diagnosticarea anumitor patologii ale corneei, cum ar fi keratoconus, edem cornean sau glaucom.

  • Pahimetrie corneeană – 30 lei ambii ochi

Tensiune intraoculară

  • Tensiune intraoculară – 30 lei ambii ochi

Examen de gonioscopie

Constă în examinarea directă a unghiului iridocornean, format de fața anterioară, plană, a bazei irisului și fața posterioară, convexă, a periferiei corneei. Scopul principal al acestei investigației este aprofundarea glaucomului, care permite diferențierea diverselor lui forme în special cel cu unghi larg și cele cu unghi strâmt.

  • Gonioscopie – 50 lei ambii ochi

Examen biometrie oculară – Lenstar

Constă în măsurarea lungimii axiale a globului ocular.

  • Biometrie oculară – 100 lei ambii ochi

Fotocoagulare laser

Este un tratament prin care obținem un efect de coagulare termică asupra straturilor retiniene. Efectul obținut constă în formarea unor cicatrici de dimensiuni reduse care au ca efect benefic în supravegherea unor patologii oculare cum ar fi: afecţiuni retiniene vasculare, dezlipire de retină sau tumori oculare.

  • Fotocoagulare laser retiniană – 200 lei/ședință pentru unul sau doi ochi

Programări online

Logo no background e1624456623623Contact


Sună-ne

0771 227 082


Vizitează-ne

Str. B.P. Hasdeu, nr. 7-9,
Cluj-Napoca,
Luni: 10:00-19:00; Marți – Vineri 8:00 – 19:00;
Sâmbătă și Duminică – Închis


Email

contact@clinicavedis.roAbonează-te


Abonează-te la Newsletter-ul nostru pentru a primi informații despre cele mai noi servicii medicale oferite sau despre campanii de susținere a sănătății pacienților noștri!
Rețele sociale


FacebookInstagram
review google


Copyright © Clinica Vedis 2021Copyright © Clinica Vedis 2021