fbpx
0771 227 082contact@clinicavedis.roLuni: 10:00-19:00; Marți - Vineri 8:00 - 19:00; Sâmbătă și Duminică - închisStr. B.P. Hașdeu, nr. 7-9, Cluj-Napoca

Sănătatea ochilor – 6 întrebări frecvente

ianuarie 7, 2019 by administratorCPclinica
img-blog-post-04-1200x800.jpg
Timp de citire: 2 minute

În activitatea noastră am remarcat că de cele mai multe ori întrebările pacienților noștri se repetă, de aceea ne dorim să strângem în acest articol cât mai multe întrebări pe care le aveți despre sănătatea ochilor.

1. Lentilele de contact sunt o alternativă sănătoasă a ochelarului ?

R: Da, dar necesită un consult specializat pentru  adaptarea lor, un timp de învățare și o igienă corespunzătoare, foarte importantă pentru sănătatea ochiului.

2. Putem rezolva problema dioptriilor prin chirurgie?

R: Există metode chirurgicale pentru reducerea dioptriilor. Acestea presupun chirurgia corneei cu laser sau implantarea unor lentile speciale intraoculare. Nu se pot aplica oricărui viciu de refracție și trebuie să știm că ne asumăm riscurile oricărei intervenții chirurgicale (spre exemplu infecții, inflamații, corecția incompletă sau revenirea dioptriilor)

3. Dacă există dioptrii este contraindicată nașterea naturală?

R: Nașterea naturala presupune un risc doar în cazul miopiei cu valori foarte mari, (peste 6 dioptrii). În acest caz indicația va fi individualizată, în urma consultului oftalmologic.

4. Cui trebuie să ne adresăm pentru consult în vederea prescrierii ochelarului?

R: Medicul oftalmolog va efectua determinarea dioptriilor si un consult oftalmologic complet, fiind singurul care poate exclude afecțiuni medicale ale ochiului. Optometristul va putea prescrie strict rețeta pentru ochelari.

5. De unde achiziționăm ochelarii?

R: Lentilele de ochelari sunt dispozitive medicale complexe. Acestea vor avea nu doar o putere dioptrică ci și filtre adaptate activităților individuale ale pacientului: filtru pentru calculator, pentru lumina artificială (antireflex), sau pentru soare. Ochelarul rezultat va fi personalizat pentru dimensiunea feței (distanța interpupilară) și pentru nevoile specifice ale pacientului. Un astfel de ochelar nu se poate achiziționa din supermarketuri, fiind recomandată achiziționarea lui din optici medicale.

6. Cât de des trebuie efectuat un control oftalmologic?

R: Controlul oftalmologic se efectuează annual, de rutină, oftalmologul putând sugera intervale diferite în funcție de afecțiunea descoperită.

 

Dacă mai aveți și alte întrebări, vă încurajăm să le adresați in formularul de mai jos

Nume și prenume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Subiect

Mesaj

Te rog dovedește că ești om selectând copacul.

administratorCPclinica

Timp de citire: 2 minute
Logo no background e1624456623623Contact


Sună-ne

0771 227 082


Vizitează-ne

Str. B.P. Hasdeu, nr. 7-9,
Cluj-Napoca,
Luni: 10:00-19:00; Marți – Vineri 8:00 – 19:00;
Sâmbătă și Duminică – Închis


Email

contact@clinicavedis.roAbonează-te


Abonează-te la Newsletter-ul nostru pentru a primi informații despre cele mai noi servicii medicale oferite sau despre campanii de susținere a sănătății pacienților noștri!
Rețele sociale


FacebookInstagram
review google


Copyright © Clinica Vedis 2021Copyright © Clinica Vedis 2021