fbpx
Luni - Vineri 8:00 - 19:00Sâmbătă și Duminică - ÎNCHIS0771 227 082contact@clinicavedis.roStr. B.P. Hașdeu, nr. 7-9, Cluj-Napoca

Se aburesc ochelarii de la masca de protecție? 4 sfaturi utile

aprilie 21, 2020 by Paul Opris
VEDIS-773-x-371-px.jpg
Timp de citire: 2 minute

În această perioadă dificilă este necesar să respectăm o serie de reguli și recomandări. Printre ele se află și purtarea unei măști de protecție atunci când suntem nevoiți să ieșim dintr-un spațiu interior.

Pentru purtătorii de ochelari masca de protecție pe față înseamnă un disconfort în plus față de ceilalți, și anume aburirea lentilelor.

Optometriștii din cadrul clinicii Vedis vă oferă câteva sfaturi împotriva ochelarilor aburiți:

  • Purtați o mască care se potrivește foarte bine, deoarece nu va permite aerului expirat să ajungă la ochelari. Însă dacă nu este confecționată manual, masca de protecție de unică folosință are mărime universală, iar pentru cei mai mulți dintre purtători este prea largă.

În acest caz fixați bine banda metalică a măștii pe forma nasului, pentru a reduce cât mai mult fluxul de aer. În plus, puteți folosi un șervețel pe care să îl pliați sub banda metalică, astfel reduceți golul dintre mască și față.

  • Aplicați un strat subțire de săpun lichid pe interiorul lentilelor și așteptați să se usuce complet. O altă variantă este detergentul de vase aplicat tot pe interiorul lentilei, apoi clătiți bine ochelarii cu apă și așteptați să se usuce.

În acest fel lentilele capătă un strat anti-aburire care este eficient între 3 și 5 ore. În ambele cazuri puteți grăbi procesul de uscare prin utilizarea unui uscător de păr.

  • Folosiți un spray anti-aburire pe care îl găsiți în opticile specializate. Pulverizați soluția pe lentilele de ochelari, apoi ștergeți cu o lavetă din microfibră sau bumbac.
  • Tot din cadrul opticilor puteți achiziționa lavete speciale care sunt impregnate cu o soluție anti-aburire. Valabilitatea lor este de aproximativ 3 luni.

Aflați și: 9 sfaturi pentru întreținerea corectă a ochelarilor de vedere și de soare sau Alegere ochelari în funcție de forma feței

 

Dacă aveți simptome clinice urgente cum ar fi ochi roșii, durere oculară sau senzație de corp străin, accesați pagina de programări online și alegeți medicul la care doriți să fiți consultat. 

 

Paul Opris

Timp de citire: 2 minute
Logo no background e1624456623623Contact


Sună-ne

0771 227 082


Vizitează-ne

Str. B.P. Hasdeu, nr. 7-9,
Cluj-Napoca,
Luni – Vineri: 8:00 – 19:00


Email

contact@clinicavedis.roAbonează-te


Abonează-te la Newsletter-ul nostru pentru a primi informații despre cele mai noi servicii medicale oferite sau despre campanii de susținere a sănătății pacienților noștri!
Rețele sociale


FacebookInstagram
review google


Copyright © Clinica Vedis 2021Copyright © Clinica Vedis 2021


Translate »