fbpx
Servicii

Investigații


Tomografia în coerență optică OCT (Optical Coherence Tomography) este o investigație imagistică non-invazivă care folosește o lumină de intensitate joasă, aproape de infraroșu. Atunci când lumina este direcționată către ochiul pacientului, o parte redusă este reflectată și procesată de aparatul medical, reușind astfel să realizeze o imagine prin care se observă grosimea fiecărui strat distinctiv al retinei. Aceste măsurători permit medicului specialist să identifice o serie de patologii ale retinei, și să urmarească în timp evoluția bolii, precum și răspunsul la tratament.
Procedura durează sub un minut și nu intră în contact direct cu ochiul pacientului.

  • Tomografie în coerență optică OCT pentru nervul optic, glaucom – 100 lei ambii ochi
  • Tomografie în coerență optică OCT pentru maculă, degenerescență maculară – 200 lei ambii ochi

Angiografia OCT este o procedură non-invazivă care vizualizează vascularizația retinei și durează câteva secunde. Prin această investigație medicul specialist observă anomalii de circulație a sângelui în boli cum ar fi: retinopatie diabetică, tromboze venoase retiniene, anomalii vasculare congenitale și degenerescența maculară legată de vârstă.

  • Angiografie AngioOCT – 200 lei ambii ochi

Ecografia oculară este o investigație non-invazivă la care specialistul oftalmolog recurge atunci când examinarea părții exterioare a globului ocular este dificilă din punct de vedere oftalmoscopic. Dificultatea apare din cauza unor patologii cum ar fi hemoragia in vitros sau cataractă. Ecografia oculară se utilizează în diagnosticarea unor boli oculare, cum ar fi: retinoblastom, tumori de coroidă, dezlipire de retină, hemoragie in vitros sau suspiciunea unui corp străin intraocular.

  • Ecografie oculară – 100 lei ambii ochi

Retinofotografia este o investigație a fundului de ochi prin care se pot observa rețeaua vasculară retiniană, nervul optic, structura coroidei sau starea fibrelor optice şi a zonei foveolare.

  • Retinofotografie – 50 lei ambii ochi

Pahimetria corneeană este un examen oftalmologic prin care se măsoară grosimea membranei oculare, numită cornee. Această măsuratoare este determinantă în diagnosticarea anumitor patologii ale corneei, cum ar fi keratoconus, edem cornean sau glaucom.

  • Pahimetrie corneană – 30 lei ambii ochi

Examenul de gonioscopie constă în examinarea directă a unghiului iridocornean, format de fața anterioară, plană, a bazei irisului și fața posterioară, convexă, a periferiei corneei. Scopul principal al acestei investigației este aprofundarea glaucomului, care permite diferențierea diverselor lui forme în special cel cu unghi larg și cele cu unghi strâmt.

  • Gonioscopie – 50 lei ambii ochi

Fotocoagularea laser este un tratament prin care obținem un efect de coagulare termică asupra straturilor retiniene. Efectul obținut constă în formarea unor cicatrici de dimensiuni reduse care au ca efect benefic în supravegherea unor patologii oculare cum ar fi: afecţiuni retiniene vasculare, dezlipire de retină sau tumori oculare.

  • Fotocoagulare laser retiniană – 100 leiContact


Sună-ne

0771 227 082


Vizitează-ne

Str. B.P. Hasdeu, nr. 7-9,
Cluj-Napoca,
Cod postal 400371
Abonează-te


Abonează-te la Newsletter-ul nostru pentru a primi informații despre cele mai noi servicii medicale oferite sau despre campanii de susținere a sănătății pacienților noștri!
Rețele sociale


Facebook

https://www.facebook.com/clinica.vedis/Instagram

www.instagram.com/clinica_vedis_clujContact


Sună-ne

0771 227 082


Vizitează-ne

Str. B.P. Hasdeu, nr. 7-9,
Cluj-Napoca,
Cod postal 400371


Email

contact@clinicavedis.roAbonează-te


Abonează-te la Newsletter-ul nostru pentru a primi informații despre cele mai noi servicii medicale oferite sau despre campanii de susținere a sănătății pacienților noștri!
Rețele sociale


Facebook

https://www.facebook.com/clinica.vedis/Instagram

www.instagram.com/clinica_vedis
Copyright © Clinica Vedis 2019Copyright © Clinica Vedis 2019